Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Rusko hlási zničenie stoviek ukrajinských vojenských objektov

Hasiči počas hasenia požiaru skladu po ruskom bombardovaní 21. apríla 2022 v ukrajinskom Charkove. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že ruské delostrelecké jednotky počas noci na Ukrajine zasiahli 389 cieľov. Podľa Moskvy prišlo o život 120 ukrajinských vojakov.

Moskva 30. apríla (TASR) - Ruská armáda informovala, že pri raketových a delostreleckých útokoch, ktoré podnikla v noci na sobotu, zasiahla na území Ukrajiny stovky vojenských objektov. Kyjev sa k týmto tvrdeniam, ktoré britská spravodajská televízia Sky News nedokázala overiť z nezávislých zdrojov, nevyjadril.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že ruské delostrelecké jednotky počas noci na Ukrajine zasiahli 389 cieľov. Podľa Moskvy prišlo o život 120 ukrajinských vojakov.

Sky News citovala Moskvu, že medzi zasiahnutými cieľmi na Ukrajine je údajne aj 35 kontrolných postov, 15 skladov zbraní a munície a niekoľko miest koncentrácie ukrajinských vojakov.

Moskva tiež tvrdí, že ruské letectvo v noci na sobotu na východe Ukrajiny zničilo štyri muničné sklady, jeden sklad paliva a 18 bezpilotných lietadiel, informovala agentúra DPA.

Hovorca ukrajinského rezortu obrany Igor Konašenkov na sobotňajšom brífingu sumarizoval, že doteraz bolo zničených viac ako 2600 ukrajinských tankov a obrnených vozidiel, približne 650 bezpilotných lietadiel, ako aj 142 lietadiel a 112 vrtuľníkov.

DPA poznamenala, že v čase vojny nie je možné overiť túto bilanciu z nezávislých zdrojov.

Medzičasom Moskva informovala, že v sobotu zabránila ukrajinskému lietadlu vstúpiť do vzdušného priestoru Brianskej oblasti ležiacej neďaleko rusko-ukrajinskej hranice.

Gubernátor Brianskej oblasti Alexandr Bogomaz uviedol, že pri ostreľovaní boli zasiahnuté časti ropného terminálu a priľahlé územie. Bogomaz dodal, že k obetiam na životoch nedošlo.