Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Zahraničie

Rusko hlásilo dronové útoky na Lipeckú, Belgorodskú a Kurskú oblasť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Osem dronov bolo zneškodnených v Kurskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, informovala tamojšia regionálna administratíva.

Moskva 13. mája (TASR) - Ukrajinský dronový útok spôsobil v noci na pondelok požiar elektrickej rozvodne v ruskej Lipeckej oblasti, tvrdí tamojší gubernátor Igor Artamonov. Nálet bezpilotných lietadiel hlásili aj predstavitelia Belgorodskej a Kurskej oblasti, píše TASR podľa správy agentúry Reuters.

Artamonov v príspevku na platforme Telegram uviedol, že pri útoku v Lipeckej oblasti nedošlo k zraneniam. Dodal, že požiar likvidujú hasiči.

Osem dronov bolo zneškodnených v Kurskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, informovala tamojšia regionálna administratíva. O možných škodách či zraneniach sa nezmienila.

Nad Belgorodskou oblasťou bolo zostrelených niekoľko "vzdušných objektov", napísal miestny gubernátor Viačeslav Gladkov na sociálnej sieti. Poškodených bolo päť obytných domov, no podľa predbežných informácii nedošlo k zraneniam, dodal.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jeho protivzdušná obrana zneškodnila v pondelok celkovo 16 ukrajinských rakiet a dronov. Agentúra Reuters uviedla, že tieto vyhlásenia nedokáže nezávisle overiť.

Ukrajina sa k úderu bezprostredne nevyjadrila. Podľa Kyjeva však útoky na ruskú vojenskú, dopravnú a energetickú infraštruktúru podkopávajú vojnové úsilie Moskvy a sú odpoveďou na nespočetné útoky ruskej armády na ukrajinské územie.