Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Ruského ministra výstavby a námestníka hospitalizovali s koronavírusom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Rusko zažíva neustále zhoršovanie nákazy, ktorá zasiahla aj najvyššiu úroveň vlády.

Moskva 2. mája (TASR) - Ruského ministra výstavby Vladimira Jakuševa hospitalizovali s nákazou novým koronavírusom. V piatok o tom informovali miestne médiá, podľa ktorých hospitalizovali v moskovskej nemocnici aj ministrovho námestníka Dmitrija Volkova. V predchádzajúci deň pritom aj ruský premiér Michail Mušustin oznámil, že sa nakazil koronavírusom.

Informácie priniesli ruská tlačová agentúra Interfax a svetová agentúra AFP.

Rusko zažíva neustále zhoršovanie nákazy, ktorá zasiahla aj najvyššiu úroveň vlády.

"Dostávam liečbu pod dohľadom lekárov v jednej z moskovských nemocníc," povedal Jakušev pre Interfax.

Premiér Mišustin vo štvrtok oznámil, že sa utiahne do izolácie, aby chránil kolegov.

Dočasne ho zastupuje prezident Vladimir Putin, ktorý neabsolvuje osobné stretnutia už celé týždne, ako vyplýva z webovej stránky Kremľa.

Rusko je teraz európskou krajinou, ktorá zaznamenáva najviac nových prípadov nákazy, pričom tento počet presiahol vo štvrtok 100.000.

Krajina má teraz 114.431 prípadov infekcie - ôsmy najvyšší počet na svete - a 1169 úmrtí, väčšinou v oblasti Moskvy a druhého najväčšieho mesta Petrohrad.

Putin tento týždeň vyhlásil, že situácia je stále "veľmi ťažká", a predstavitelia varovali, že pandémia ešte v Rusku nemala vrchol.

Napriek neustálemu pribúdaniu prípadov vláda naznačila, že od 12. mája bude postupne rušiť obmedzenia v živote občanov, ale uvoľňovanie opatrení bude závisieť od regiónu.