Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Našiel sa nezvestný ruský minister zdravotníctva Omskej oblasti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Murachovskij bol donedávna hlavným lekárom nemocnice v sibírskom meste Omsk, kde bol po otrave hospitalizovaný ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj.

Moskva 10. mája (TASR) – Nezvestný minister zdravotníctva Omskej oblasti v Rusku Alexander Murachovskij sa našiel a je v poriadku. Z poľovačky, pri ktorej sa v piatok stratil, sa napokon vrátil sám a v súčasnosti podstupuje nemocničné vyšetrenia, informovala v pondelok agentúra Interfax s odvolaním sa na miestne médiá.

Po tom, čo sa Murachovskij v piatok nevrátil z poľovačky, sa ho rodina najskôr pokúšala nájsť sama. Po neúspešnom hľadaní príbuzní na druhý deň kontaktovali políciu. Tá do pátrania zapojila takmer 100 svojich príslušníkov, ktorým pomáhali dobrovoľníci a miestni obyvatelia. V nedeľu objavili ministrovu štvorkolku, jeho samotného sa im však nepodarilo nájsť.

Murachovskij bol donedávna hlavným lekárom nemocnice v sibírskom meste Omsk, kde bol po otrave hospitalizovaný ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj. Murachovskij však bezprostredne po Navaľného hospitalizácii v Omsku tvrdil, že politik trpí poruchou metabolizmu. Navaľnyj ho neskôr obvinil z falšovania diagnózy. Jeho stúpenci tiež obviňujú Murachovského z toho, že zdržiaval Navaľného prevoz do Nemecka. Nedávno zomreli tiež dvaja poprední lekári z tej istej omskej nemocnice, kde pôsobil aj Murachovskij.