Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Navaľného zdravotný stav je podľa väzenskej služby uspokojivý

Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj, archívne foto. Foto: TASR/AP

Vzhľadom na čas, ktorý už strávil v cele predbežného zadržania a v domácom väzení, si bude musieť Navaľnyj vo väzení odsedieť dva a pol roka.

Moskva 25. marca (TASR) - Väzenská služba označila vo štvrtok zdravotný stav ruského opozičného politika Alexeja Navaľného za uspokojivý, informovala agentúra AFP.

Ruská Federálna služba pre výkon trestu (FSIN) vo Vladimirskej oblasti oznámila, že zdravotníci v stredu skontrolovali Navaľného zdravotný stav. Ten bol na základe výsledkov prehliadky označený za stabilný a uspokojivý.

Navaľného právnici v stredu uviedli, že zdravotný stav lídra ruskej opozície sa vo väzení zhoršuje. Takisto požiadali o okamžitý prístup k svojmu klientovi.

Navaľnyj sa podľa svojej právničky Oľgy Michajlovovej nedávno začal sťažovať na silné bolesti chrbta a tento týždeň mu znecitlivela noha.

Štyridsaťštyriročného Navaľného síce vyšetril neurológ, ten mu však nevysvetlil príčinu jeho zdravotných problémov a predpísal mu len bežný ibuprofen, priblížila právnička.

Navaľnyj, ktorý je najvýraznejším oponentom prezidenta Vladimira Putina, bol 17. januára uväznený po návrate z Nemecka, kde sa päť mesiacov zotavoval z otravy nervovoparalytickou látkou novičok. Vo februári mu pôvodný podmienečný trest väzenia, vynesený v kauze údajnej sprenevery, zmenili na nepodmienečný.

Vzhľadom na čas, ktorý už strávil v cele predbežného zadržania a v domácom väzení, si bude musieť Navaľnyj vo väzení odsedieť dva a pol roka.