Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Rusko: Oblečenie pre vojakov bojujúcich na Ukrajine šijú aj školáci

Rekruti držia zbrane počas vojenského výcviku na strelnici v Krasnodarskom kraji na juhu Ruska, 21. októbra 2022. Foto: TASR/AP

O takúto informáciu sa podelila na ruskej sociálnej sieti VK starostka sibírskeho mesta Labytnangi Marina Treskovová, ktorá zverejnila fotografie zachytávajúce pri tejto činnosti miestnych školákov.

Moskva 31. októbra (TASR) - Oblečenie pre ruských vojakov bojujúcich na Ukrajine šijú aj školopovinné deti. O takúto informáciu sa v pondelok podelila na ruskej sociálnej sieti VK starostka sibírskeho mesta Labytnangi Marina Treskovová, ktorá zverejnila fotografie zachytávajúce pri tejto činnosti miestnych školákov, píše TASR.

Informácia zaujala svetové médiá vrátane spravodajskej stanice Sky News či denníka The Guardian. "Naši krajania naďalej demonštrujú svoju pripravenosť pomôcť nie slovami, ale skutkami," uviedla v príspevku Treskovová. Starostka ďalej priblížila, že iniciatíva spojila 15 detí zo šiesteho až desiateho ročníka, ktoré sa stretávajú po vyučovaní, aby šili kukly a zošívali svetre pre vojakov v "špeciálnej operácii" alebo vo výcvikových centrách.

Termín "špeciálna operácia" používa Rusko na označenie svojej invázie na Ukrajinu, pripomína Sky News.

Mesto Labytnangi leží v Jamalskoneneckom autonómnom okruhu na severe západnej časti Sibíri.