Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Rusko obvinilo Ukrajinu z ostreľovania dedín v Belgorodskej oblasti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajina sa priamo neprihlásila k týmto útokom, no poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak označil tieto incidenty za "karmu".

Moskva 5. mája (TASR) - Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov obvinil vo štvrtok ukrajinské jednotky z ostreľovania dvoch ruských dedín ležiacich pri meste Belgorod neďaleko ukrajinských hraníc. TASR o tom informuje na základe správy denníka The Guardian.

"Dediny Žuravľovka a Nechotejevka sú obstreľované zo strany Ukrajiny... Medzi obyvateľmi nie sú hlásené obete. Ostreľovanie pokračuje," uviedol Gladkov na sociálnej sieti Telegram s tým, že v dedine Nechotejevka bol pri ostreľovaní poškodený doma a garáž.

Belgorodská oblasť sa nachádza na západe Ruska pri hraniciach s Ukrajinou. Obec Žuravľovka pritom leží len dva kilometre od hranice s Ukrajinou.

Rusko v posledných týždňoch hlásilo sériu útokov na mesto Belgorod a iné oblasti nachádzajúce sa na juhu krajiny pri hraniciach s Ukrajinou. Rusko z týchto útokov viní ukrajinské sily. Ukrajina sa priamo neprihlásila k týmto útokom, no poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak označil minulý týždeň tieto incidenty za "karmu", pričom deklaroval, že "Ukrajina sa bude brániť akýmkoľvek spôsobom", aj "údermi na vojenské sklady a základne".