Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Rusko obvinilo USA z prípravy provokácií s použitím chemických látok

Dym stúpa zo základne protivzdušnej obrany v dôsledku zjavného ruského útoku v Mariupole na Ukrajine vo štvrtok 24. februára 2022. Foto: TASR/AP

Rezort diplomacie v Moskve vo svojom utorkovom vyhlásení odkazoval na vyjadrenie bývalého veľvyslanca USA v Rusku Johna Sullivana.

Moskva 28. februára (TASR) - Ruské ministerstvo zahraničných vecí obvinilo v utorok Spojené štáty, že plánujú na Ukrajine provokácie s použitím "toxických chemických látok". Podľa Washingtonu by naopak chemické zbrane na Ukrajine mohlo nasadiť Rusko. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Rezort diplomacie v Moskve vo svojom utorkovom vyhlásení odkazoval na vyjadrenie bývalého veľvyslanca USA v Rusku Johna Sullivana, ktorý povedal, že "ruské jednotky plánujú v oblasti (tzv.) špeciálnej vojenskej operácie (na Ukrajine) použiť chemické zbrane".

"Túto informáciu považujeme za úmysel Spojených štátov a ich komplicov vykonať na Ukrajine provokáciu s použitím toxických chemikálií," povedal na tlačovom brífingu šéf jednotky rádiologickej, chemickej a biologickej obrany ruských ozbrojených síl Igor Kirillov. Dodal, že Rusko "identifikuje a potrestá" vinníkov prípadných takýchto provokácií.