Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Rusko oficiálne vystúpilo zo Svetovej organizácie cestovného ruchu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Ruská vláda uviedla, že "prijala návrh ministerstva zahraničných vecí... týkajúci sa odchodu Ruska" z organizácie so sídlom v Madride, uvádza sa v dekréte podpísanom ruským premiérom M. Mišustinom.

Moskva 11. júna (TASR) - Moskva v piatok oficiálne oznámila svoje vystúpenie zo Svetovej organizácie cestovného ruchu (UNWTO), ktorá v apríli pozastavila Rusku členstvo v nej pre jeho vojenskú operáciu na Ukrajine. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Ruská vláda uviedla, že "prijala návrh ministerstva zahraničných vecí... týkajúci sa odchodu Ruska" z organizácie so sídlom v Madride, uvádza sa v dekréte podpísanom ruským premiérom Michailom Mišustinom.

Organizácia pozastavila členstvo Ruska 27. apríla s odôvodnením, že operácia na Ukrajine je "v protiklade s jej hodnotami".

Rusko sa odvtedy stalo medzinárodným vydedencom a bolo vylúčené z viacerých svetových organizácií, píše AFP. Európska únia oficiálne prijala už šiesty balík sankcií voči Rusku, ktorý zahŕňa rozsiahle embargo na nákup ruskej ropy či opatrenia voči bankám a štátnym médiám krajiny.