Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Rusko opäť podniklo desiatky útokov, Ukrajinci mnohé odrazili

Ukrajinskí vojaci sa vezú na tanku na fronte v meste Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v stredu 22. marca 2023. Foto: TASR/AP

Ruské jednotky sa podľa ukrajinského generálneho štábu aktuálne sústreďujú najmä na ofenzívne operácie v blízkosti východoukrajinských miest Kupiansk, Lyman, Bachmut, Avdijivka a Marijinka.

Kyjev 27. marca (TASR) - Ruské jednotky vykonali za posledných 24 hodín dva útoky riadenými strelami, 23 náletov a 38 útokov zo salvových raketometov. Útočili na ukrajinské jednotky aj na infraštruktúru v obývaných oblastiach, oznámil v pondelok ráno generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl, informuje TASR.

Ruské jednotky sa podľa ukrajinského generálneho štábu aktuálne sústreďujú najmä na ofenzívne operácie v blízkosti východoukrajinských miest Kupiansk, Lyman, Bachmut, Avdijivka a Marijinka. Ukrajinskí vojaci tiež údajne za posledných 24 hodín odrazili viac ako 60 ruských útokov.

Ukrajinské vzdušné sily zároveň podnikli tri nálety na ruské jednotky i niekoľko raketových a delostreleckých útokov na ruské veliteľské stanovištia, zbrane a vojenskú techniku, rádioelektronickú stanicu a sklad munície.

The Guardian upozorňuje, že tieto tvrdenia sa mu nateraz nepodarilo nezávisle overiť.