Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Rusko ostreľovalo juhoukrajinské mestá Záporožie a Nikopol

Záporožie, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V Nikopole bola podľa gubernátora Dnepropetrovskej oblasti Valentyna Rezničenka v dôsledku ostreľovania poškodená viac ako desiatka domov.

Kyjev 16. januára (TASR) - Ruské sily ostreľovali v noci na pondelok mesto Záporožie a v skorých ranných hodinách aj mesto Nikopol na juhu Ukrajiny. Informuje o tom stanica CNN odvolávajúca sa na vyjadrenia miestnych predstaviteľov.

V Záporoží zranila ruská paľba viacero osôb a poškodila niekoľko domov, uviedol na platforme Telegram predstaviteľ tamojšej mestskej rady Anatolij Kurtev. Do nemocnice boli podľa jeho slov prevezení traja ľudia vrátane dvoch detí: 9-ročného a 15-ročného.

V Nikopole bola podľa gubernátora Dnepropetrovskej oblasti Valentyna Rezničenka v dôsledku ostreľovania poškodená viac ako desiatka domov, rovnako ako aj niekoľko vedení elektrického prúdu a plynovod.

Rezničenko tiež uviedol, že prinajmenšom 15 striel zasiahlo obce na predmestí Nikopola, a to Marhanec a Červonohryhorivsk. Nijaké obete či zranených však z týchto lokalít nehlásili.