Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Rusko označilo útok dronmi na Moskvu za teroristický,obvinilo Ukrajinu

Policajti zablokovali ulicu, na ktorej údajne ukrajinský dron mal zasiahnuť bytovku v Moskve v utorok 30. mája 2023. Ruské hlavné mesto Moskva sa v utorkových ranných hodinách stalo terčom útoku dronmi, v dôsledku čoho došlo k "menším škodám" na budovách, uviedol tamojší starosta Sergej Sobianin. Foto: TASR/AP

Ministerstvo dodalo, že tri drony sa podarilo vyradiť pomocou zariadení na elektronický boj a ostatné zostrelil v Moskovskej oblasti protiraketový systém Pancir.

Moskva 30. mája (TASR) - Ruské ministerstvo obrany obvinilo v utorok Ukrajinu z teroristického útoku. Zároveň uviedlo, že sa podarilo zneškodniť všetkých osem dronov mieriacich na Moskvu. TASR informácie prevzala od agentúry AFP a denníka The Guardian.

"Dnes ráno kyjevský režim podnikol teroristický útok na Moskvu. Pri útoku bolo použitých osem dronov. Všetky nepriateľské drony boli zostrelené," uviedol rezort na sociálnej sieti Telegram.

Ministerstvo dodalo, že tri drony sa podarilo vyradiť pomocou zariadení na elektronický boj a ostatné zostrelil v Moskovskej oblasti protiraketový systém Pancir.

Podľa moskovského starostu Sergeja Sobianina sa stala Moskva terčom útoku dronmi v utorok ráno. Pri útoku prišlo podľa neho k "menším škodám" na budovách a nikto neutrpel vážne zranenia. Z niektorých budov však museli evakuovať ľudí a dve osoby vyhľadali zdravotnícku pomoc.

V apríli Moskva oznámila, že v dôsledku útoku dronmi došlo k poškodeniu Kremľa. Rusko aj z tohto útoku vinilo Ukrajinu, pričom ho opísalo ako pokus o atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten však vtedy v Kremli nebol.