Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Rusko oznámilo, že výbuchy v sklade na Kryme boli dôsledkom sabotáže

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K požiaru v oplotenom areáli skladu munície vo vojenskej jednotke pri obci Majske došlo v utorok okolo 06.15 h miestneho času.

Moskva 16. augusta (TASR) - Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že výbuchy, ku ktorým došlo v utorok ráno v muničnom sklade na Kryme anektovanom Moskvou, boli spôsobené "sabotážou".

Agentúra AFP citovala z vyhlásenia ministerstva obrany, v ktorom sa píše: "Ráno 16. augusta bol v dôsledku sabotáže poškodený vojenský sklad pri meste Džankoj". Ministerstvo dodalo, že k vážnym zraneniam pri incidente nedošlo.

Ruská služba britskej stanice BBC s odvolaním sa na ruské ministerstvo doplnila, že v dôsledku výbuchov boli poškodené aj viaceré civilné objekty: elektrické vedenie, rozvodňa, železničná trať a niekoľko budov slúžiacich na bývanie.

K požiaru v oplotenom areáli skladu munície vo vojenskej jednotke pri obci Majske došlo v utorok okolo 06.15 h miestneho času. Šéf proruskej administratívy Krymu Sergej Axionov v súvislosti s tým informoval o dvoch zranených civilistoch – jeden utrpel ľahké zranenia, druhý stredne ťažké. Záchranné zložky uzavreli miesto incidentu a z priľahlej oblasti evakuovali asi 2000 ľudí.

Ruské médiá informovali, že úlomky munície poškodili železničnú trať, čo malo za následok meškanie siedmich osobných vlakov. Trať už medzičasom opravili, ale premávka po nej sa obnoví až po vykonaní všetkých bezpečnostných opatrení.