Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Hovorca Kremľa špekulácie o Putinovi nekomentuje

Na archívnej snímke z 12. marca 2015 ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) odpovedá na otázky novinárov, keď sa hovorca moskovského Kremľa Dmitrij Peskov snaží stopnúť kladenie otázok po skončení mierových rozhovorov v bieloruskom Minsku. Foto: TASR/AP

Putin, ktorý sa neobjavil na verejnosti ani v živom televíznom vysielaní už vyše týždňa, odložil minulotýždňové stretnutie s kazašským aj bieloruským lídrom.

Moskva 15. marca (TASR) - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov sa dnes odmietol vyjadriť k správe nezávislej ruskej spravodajskej televízie Dožď, podľa ktorej ruský prezident Vladimir Putin nebol v Moskve niekoľko posledných dní.

Putin, ktorý sa neobjavil na verejnosti ani v živom televíznom vysielaní už vyše týždňa, odložil minulotýždňové stretnutie s kazašským aj bieloruským lídrom.

Zdroje pre televíziu Dožď uviedli, že prezident je vo svojom sídle pri Valdajskom jazere v Novgorodskej oblasti. Peskov sa však k tejto informácii odmietol vyjadriť, keď sa s ním televízia Dožď skontaktovala.

Nemenovaný kazašský predstaviteľ povedal pre agentúru Reuters, že Putin zrejme zrušil summit s lídrami Bieloruska a Kazachstanu pre chorobu. Peskov však ešte vo štvrtok 12. marca ubezpečoval Reuters, že 62-ročnému prezidentovi zdravie dobre slúži.

Putinovo mlčanie minulý týždeň vyvolalo rôzne horúčkovité špekulácie - od jeho zhoršeného zdravotného stavu až po problémy s udržaním moci. A dokonca sa objavila špekulácia, že odcestoval do Švajčiarska, aby mohol byť pri pôrode svojej priateľky.

Kremeľ tieto fámy poprel.

Putin má naplánované stretnutie s kirgizským prezidentom Almazbekom Atambajevom v Petrohrade 16. marca, oznámil v piatok 13. marca Kremeľ vo vyhlásení.