Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Počet nakazených koronavírusom stúpol v Rusku o 2186

Policajt s ochranným rúškom sa rozpráva so skupinou ľudí počas obliadky ulice s obytnými budovami v Moskve v sobotu 11. apríla 2020. Rusko zaznamenalo v nedeľu 2186 nových prípadov koronavírusového ochorenia COVID-19. Ide o dosiaľ najvyšší denný nárast v krajine od vypuknutia pandémie. Celkovo je v Rusku podľa tlačovej agentúry Reuters potvrdených 15.770 prípadov nákazy. Bilancia mortality vzrástla o 24 súvisiacich úmrtí na celkovo 130. Z ochorenia sa uzdravilo 1291 ľudí. V Moskve platia v súvislosti s pandémiou koronavírusu prísne bezpečnostné opatrenia. Vláda vyzvala ľudí, aby zostali doma, a zakázala všetky verejné zhromaždenia s účasťou nad 50 ľudí. Foto: TASR/AP

V Moskve platia v súvislosti s pandémiou koronavírusu prísne bezpečnostné opatrenia.

Moskva 12. apríla (TASR) - Rusko zaznamenalo v nedeľu 2186 nových prípadov koronavírusového ochorenia COVID-19. Ide o dosiaľ najvyšší denný nárast v krajine od vypuknutia pandémie.

Celkovo je v Rusku podľa tlačovej agentúry Reuters potvrdených 15.770 prípadov nákazy. Bilancia mortality vzrástla o 24 súvisiacich úmrtí na celkovo 130. Z ochorenia sa uzdravilo 1291 ľudí.

Chorobu spôsobovanú novým typom koronavírusu podľa sobotňajších správ evidujú v 82 z 85 administratívnych regiónov Ruskej federácie.

V samotnej Moskve zdravotnícke úrady evidujú 10.158 prípadov nákazy vrátane 1306 prípadov, ktoré pribudli za uplynulý deň. V hlavnom meste podľahlo ochoreniu za tento čas 14 pacientov a 188 sa zotavilo, dopĺňa tlačová agentúra TASS.

Kremeľ v sobotu napriek aktuálnej krízovej situácii definitívne potvrdil konanie osláv pri príležitosti 75. výročia víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom vo Veľkej vlasteneckej vojne a konanie vojenskej prehliadky na Deň víťazstva.

V Moskve platia v súvislosti s pandémiou koronavírusu prísne bezpečnostné opatrenia. Vláda vyzvala ľudí, aby zostali doma, a zakázala všetky verejné zhromaždenia s účasťou nad 50 ľudí.