Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Počet nakazených koronavírusom prekročil v Rusku 100 000

Muž s ochranným rúškom jazdí na kolobežke po prázdnom námestí v meste Groznyj počas koronavírusovej pandémie vo štvrtok 23. apríla 2020. Foto: TASR/AP

Vladimir Putin v utorok oznámil, že nariadil jednotlivým orgánom pripraviť do 5. mája plány, na základe ktorých by sa od 12. mája postupne rušili obmedzenia zavedené proti šíreniu nového koronavírusu.

Moskva 30. apríla (TASR) – Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Rusku ďalších 7099 pozitívne testovaných. Federálny krízový štáb dnes ďalej podľa agentúry TASS informoval, že celkový počet nakazených vo všetkých regiónoch sa zvýšil na 106 498.

Ochoreniu doposiaľ podľa údajov krízového štábu podľahlo 1073 ľudí a 11 619 sa uzdravilo, z toho zhruba 1333 za ostatný deň. Približne 2828 nových infikovaných pacientov nevykazuje žiadne symptómy.

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok oznámil, že nariadil jednotlivým orgánom pripraviť do 5. mája plány, na základe ktorých by sa od 12. mája postupne rušili obmedzenia zavedené proti šíreniu nového koronavírusu. Platnosť obmedzení súvisiacich s pandémiou predĺžili v Rusku do 11. mája.

Agentúra AFP zverejnila vo štvrtok na svojom twitterovom účte video zachytávajúce rad približne 25 sanitiek pred jednou z nemocníc v Petrohrade, ktoré priviezli pacientov s chorobou COVID-19. Keďže prijatý môže byť vždy len jeden pacient a prijímacia hala sa potom dezinfikuje, celý proces sa predlžuje a sanitky tak môžu čakať aj desať hodín.