Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet obetí požiaru v továrni na výrobu výbušnín vzrástol na šestnásť

Hasiči zasahujú na mieste explózie a požiaru v továrni na výrobu výbušnín v Riazanskej oblasti na juhu Ruska 22. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Požiaru predchádzal silný výbuch.

Moskva 22. októbra (TASR) – Počet obetí piatkového výbuchu a následného požiaru v továrni na výrobu výbušnín v Riazanskej oblasti na juhu európskej časti Ruska vzrástol na 16. Jedna osoba je v kritickom stave, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo zdravotníctva.

„Podľa predbežných informácií do 11.33 h (miestneho času) pri incidente zahynulo 16 ľudí. Na mieste sa nachádzajú psychológovia aj zdravotnícke tímy," uviedol poradca ruského rezortu zdravotníctva Alexej Kuznecov.

Kuznecov zároveň oznámil, že v súčasnosti zdravotníci prevážajú do nemocnice jedného zraneného, ktorý utrpel popáleniny na 80 percentách tela. Jeho stav sa hodnotí ako kritický.

Podľa miestnych úradov pochádzali všetky osoby, ktoré pri výbuchu a následnom požiari zahynuli, z priľahlého mesta. V čase výbuchu sa v továrni nachádzala zmena, v ktorej pracovalo 16 ľudí.

Podľa agentúry RIA Novosti sa továreň, v ktorej k nehode došlo, zaoberala výrobou výbušnín a likvidáciou munície. Ruské ministerstvo pre výnimočné situácie v piatok ráno informovalo o vypuknutí požiaru v tejto továrni. Podľa videa, ktoré zverejnila agentúra RIA Novosti, predchádzal požiaru silný výbuch.

Už skôr ruské miestne úrady informovali o tom, že miestnym obyvateľom v súvislosti s požiarom nehrozí žiadne nebezpečenstvo.