Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Rusku zadržali mladíka, ktorý sa vyhrážal útokom na školu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Páchateľom streľby v Kazani bol 19-ročný Iľnaz Gaľavijev, ktorého predtým z danej strednej školy vylúčili. Gaľavijeva po čine zadržali a vzali do väzby.

Moskva 13. mája (TASR) - Ruské úrady začali trestné konanie voči maloletej osobe, ktorá sa vyhrážala útokom v jednej zo škôl v meste Blagoveščensk v Amurskej oblasti na ruskom Ďalekom východe. Útok sa mal odohrať podľa scenára podobného tragédii z utorka, keď pri streľbe v škole v Kazani prišlo o život deväť ľudí - sedem detí a dvaja učitelia.

Ako spresnila agentúra Interfax, útokom sa vyhrážal 17-ročný obyvateľ okresu Tambov, kde bol aj zadržaný. Svoj zámer zverejnil na jednej zo sociálnych sietí ešte 11. mája, pričom sa vyhrážal konkrétnej škole v Blagoveščensku.

Úrady voči zadržanému mladíkovi začali viesť konanie pre podozrenie zo šírenia vedome nepravdivých informácií o okolnostiach, ktoré ohrozujú život a bezpečnosť občanov.

Páchateľom streľby v Kazani bol 19-ročný Iľnaz Gaľavijev, ktorého predtým z danej strednej školy vylúčili. Gaľavijeva po čine zadržali a vzali do väzby.

Okrem deviatich obetí na životoch si tento útok vyžiadal aj zranenia ďalších 20 detí a troch dospelých. Päť zranených detí a štyroch dospelých previezli z Tatárska do nemocníc v Moskve. Stav týchto detí je stabilizovaný, ale vážny, v jednom prípade veľmi vážny. Ostatní zranení, ktorí sa liečia v Kazani, sú v stabilizovanom stave a ich život nie je v ohrození.