Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Rusko ponúka na trhoch radar na odhaľovanie nadzvukových cieľov

Na snímke ruské podzvukové bojové lietadlá Suchoj Su-25 letia nad ruskou vlajkou na Kremli počas generálky na vojenskú prehliadku na Deň víťazstva nad fašizmom v Moskve 4. mája 2018, archívne foto. Foto: TASR/AP

Vo vývoji exportnej verzie radaru sa kládol dôraz na vzrastajúci význam zbraní protivzdušnej obrany pri zaisťovaní bezpečnosti štátov, uviedol riaditeľ spoločnosti Rosoboronexport.

Moskva 21. mája (TASR) - Ruský štátny predajca zbraní Rosoboronexport (súčasť štátnej hi-tech korporácie Rostec) začal na medzinárodných trhoch so zbraňami ponúkať mobilný radar 59N6-TE, schopný odhaliť nadzvukové ciele.

Oznámila to vo štvrtok spoločnosť Rosoboronexport, z ktorej vyhlásenia cituje tlačová agentúra TASS.

"Rosoboronexport dnes prináša na trh najnovšiu radarovú stanicu schopnú účinne detegovať širokú škálu pokročilých a budúcich vzdušných objektov vrátane nadzvukových cieľov," uviedol riaditeľ danej spoločnosti Alexander Michejev.

"Vo vývoji exportnej verzie radaru sa kládol dôraz na vzrastajúci význam zbraní protivzdušnej obrany pri zaisťovaní bezpečnosti štátov, ako aj na požiadavky zahraničných zákazníkov týkajúce sa zdokonalenia prieskumných kapacít jednotiek a formácií protivzdušnej obrany," doplnil Michejev.