Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Rusko poprelo páchanie vojnových zločinov v Charkovskej oblasti

Vrecia s exhumovanými telami sú uložené vedľa seba v ukrajinskom meste Izium, ktoré ukrajinské sily nedávno oslobodili spod ruskej okupácie v piatok 16. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinskí predstaviteľa tvrdia, že 99 percent exhumovaných tiel z masového pohrebiska pri meste Izium nieslo známky násilnej smrti.

Moskva 19. septembra (TASR) - Kremeľ poprel tvrdenia, že príslušníci ruskej armády páchali v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny vojnové zločiny, a označil ich za "klamstvo". TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

"Je to rovnaký scenár ako pri Buči. Je to klamstvo a, samozrejme, budeme v tomto príbehu brániť pravdu," uviedol v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Reagoval tak na otázku novinárov týkajúcu sa vyjadrenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že ruskí vojaci páchali v Charkovskej oblasti vojnové zločiny.

Moskva opakovane popiera, že ruskí vojaci páchajú na Ukrajine vojnové zločiny.

Minulý týždeň bolo v lesoch pri ukrajinskom meste Izium, ktoré prednedávnom dobyla späť ukrajinská armáda, nájdené masové pohrebisko. Ukrajinskí predstaviteľa tvrdia, že 99 percent exhumovaných tiel nieslo známky násilnej smrti.