Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Rusko pozastavilo prevádzku dvoch letísk v Tatársku pre hrozbu útoku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Rusko už skôr oznámilo, že v noci na stredu zostrelilo 17 ukrajinských dronov.

Moskva 15. mája (TASR) - Ruské úrady v stredu vzhľadom na ukrajinský dronový útok dočasne uzavreli dve letiská v Tatársku vrátane veľkého letiska pri meste Kazaň vzdialenom asi 1000 kilometrov od Ukrajiny. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že nad Tatárskom zostrelilo ukrajinský dron. Nepriblížilo však, aký bol cieľ útoku.

Úrady v Tatársku približne v čase útoku dočasne zatvorili dve letiská. "Aby sme zaistili bezpečnosť civilných lietadiel, boli zavedené dočasné obmedzenia v prevádzke dvoch letísk v Tatársku – v Kazani a Nižnekamsku," uviedol ruský Federálny úrad pre leteckú dopravu (Rosaviacija).

Rusko už skôr oznámilo, že v noci na stredu zostrelilo 17 ukrajinských dronov. Ukrajina sa pri tomto útoku podľa ruských predstaviteľov zamerala i na sklad paliva v Rostove nad Donom, kde sídli vojenské veliteľstvo ruskej operácie na Ukrajine. Okrem toho hlásilo ruské ministerstvo obrany i desať zostrelených striel ATACMS nad Krymským polostrovom.

Ukrajina v posledných týždňoch zintenzívnila vzdušné útoky na ruské pohraničné oblasti a útočí aj na ciele, ktoré ležia hlbšie na území Ruska.

Ukrajina tvrdí, že útoky na ruskú vojenskú, dopravnú a energetickú infraštruktúru podkopávajú ruské vojnové snahy a sú reakciou na nespočetné množstvo smrteľných ruských útokov na ukrajinskú infraštruktúru.