Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Rusko: Požiar skladu v Moskve si vyžiadal sedem obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V budove s celkovou rozlohou 2500 metrov štvorcových boli podľa agentúry TASS sklady nábytku, osvetlenia a kvetov.

Moskva 21. novembra (TASR) — Predbežne sedem obetí na životoch si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v nedeľu v centre Moskvy. S odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie o tom v pondelok informovala agentúra AFP. Podľa agentúry TASS je medzi obeťami šesť občanov Ruska a jeden občan Tadžikistanu.

Požiar vypukol v dvojposchodovom murovanom sklade nachádzajúcom na Komsomoľskom námestí neďaleko troch železničných staníc spájajúcich ruskú metropolu s inými veľkými mestami, ako sú Petrohrad na severozápade, Kazaň na východe či Vladivostok na Ďalekom východe. Lokalizovaný bol o 18.20 h miestneho času (16.20 h SEČ) a uhasený bol o 23.55 h miestneho času (21.55 h SEČ).

Podľa záchranných zložiek sa na likvidácii požiaru podieľalo viac ako 40 kusov techniky a vyše 120 ľudí, ako aj hasičský vlak. Požiar sa podarilo úplne uhasiť až po viac než deviatich hodinách v nedeľu neskoro večer.

V prípade bolo začaté trestné konanie. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) uviedol, že k požiaru prispelo nesprávne skladovanie tovaru, porušenie pravidiel požiarnej bezpečnosti a poskytovanie služieb, ktoré nespĺňajú požiadavky na bezpečnosť spotrebiteľov.

V budove s celkovou rozlohou 2500 metrov štvorcových boli podľa agentúry TASS sklady nábytku, osvetlenia a kvetov.

AFP poznamenala, že podobné požiare sú v Rusku pomerne bežné, a to v dôsledku starnúcej a chátrajúcej infraštruktúry a nedodržiavania bezpečnostných predpisov.