Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Vo vojenskom výskumnom ústave v Rusku horelo: Hlásia dve obete

Na snímke hasiči počas hasenia požiaru v budove vojenského výskumného ústavu v ruskom meste Tver 21. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Médiá informovali, že nad objektom sa v čase požiaru vznášali kúdoly tmavého dymu.

Moskva 21. apríla (TASR) - Najmenej dvaja ľudia zahynuli a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri požiari, ktorý vo štvrtok zachvátil budovu vojenského výskumného ústavu v meste Tver na severozápade Ruska. S odvolaním sa na ruské štátne médiá o tom informovala agentúra AFP.

Podľa spravodajského webu azerbaycan24.com, citujúceho zdroje ruského ministerstva pre mimoriadne situácie, medzičasom stúpol počet obetí na päť.

Požiar vypukol v jednej z kancelárií štvorposchodovej budovy Ústredného výskumného ústavu ruských vzdušných a kozmických síl a rozšíril sa na ploche 1500 metrov štvorcových. Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie ho mohla spôsobiť chybná elektroinštalácia.
Na snímke helikoptéra počas hasenia požiaru v budove vojenského výskumného ústavu v ruskom meste Tver 21. apríla 2022.
Foto: TASR/AP

Médiá informovali, že nad objektom sa v čase požiaru vznášali kúdoly tmavého dymu. Bezprostredne nebolo jasné, či pred požiarom došlo k úniku nejakých chemických látok alebo či dym bol dôsledkom horenia.

Časť ľudí museli ošetriť lekári, pretože sa nadýchali splodín horenia. Ďalší sa zranili, keď sa pred ohňom snažili zachrániť skokom z okna.
Na snímke hasiči počas hasenia požiaru v budove vojenského výskumného ústavu v ruskom meste Tver 21. apríla 2022.
Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že inštitút sa zameriava na výskum súvisiaci s ruskou vzdušnou a vesmírnou obranou, ako aj na vývoj nových protilietadlových systémov.

V Rusku každoročne zaznamenajú stovky požiarov, ktoré sú často dôsledkom zastaranej infraštruktúry a nedodržiavania už aj tak pomerne laxných bezpečnostných noriem.