Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri požiari v moskovskom dome pre seniorov zahynuli štyria ľudia

Ruskí záchranári zasahujú pri požiari domu pre seniorov s obmedzeným pohybom v Moskve 9. apríla 2020. Štyria ľudia zahynuli a ďalších 16 osôb utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol v noci na štvrtok v domove dôchodcov v ruskej metropole Moskva. Hasičom sa však z horiacej budovy podarilo zachrániť 50 ľudí. Požiar podľa miestnych úradov vypukol v suteréne budovy a rýchlo sa rozšíril na prízemie. Jeho príčinou bol pravdepodobne poškodený elektrický vodič. Foto: TASR/AP

Stav všetkých hospitalizovaných osôb bol vážny. Štyria z nich museli byť pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu.

Moskva 9. apríla (TASR) - Štyria ľudia zahynuli a ďalších 16 osôb utrpelo zranenia pri požiari, ktorý vypukol v noci na štvrtok v domove dôchodcov v ruskej metropole Moskva. Hasičom sa však z horiacej budovy podarilo zachrániť 50 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

Požiar podľa miestnych úradov vypukol v suteréne budovy a rýchlo sa rozšíril na prízemie. Jeho príčinou bol pravdepodobne poškodený elektrický vodič.

Vo štvrtok zostalo v nemocničnom ošetrení 15 obyvateľov domova vo veku 66-90 rokov, ktorí pri požiari utrpeli popáleniny alebo sa nadýchali splodín horenia.

Stav všetkých hospitalizovaných osôb bol vážny. Štyria z nich museli byť pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu.