Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Rusko: Pri raketovom útoku na Odesu bolo zničené logistické centrum

Na archívnej snímke ľudia nastupujú do električky, keď sa vo vzduchu dvíha dym po ruskom útoku v Odese na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Hangáre, v ktorých sa nachádzali bezpilotné drony Bayraktar TB2, ako aj raketové zbrane a munícia od Spojených štátov a európskych krajín, boli zničené, uvádza sa vo vyhlásení ruského rezortu obrany.

Kyjev/Moskva 3. mája (TASR) - Ruské rakety zasiahli logistické centrum na vojenskom letisku v blízkosti ukrajinského prístavného mesta Odesa. Oznámilo to v utorok ruské ministerstvo obrany, ktoré uvádza, že logistické centrum bolo využívané pre dodávky zbraní, ktoré na Ukrajinu posielajú západné krajiny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Hangáre, v ktorých sa nachádzali bezpilotné drony Bayraktar TB2, ako aj raketové zbrane a munícia od Spojených štátov a európskych krajín, boli zničené," uvádza sa vo vyhlásení ruského rezortu obrany.

Gubernátor Odeskej oblasti Maksym Marčenko na sociálnej sieti Telegram informoval, že v pondelok večer došlo k raketovému útoku na toto čiernomorské prístavné mesto. Pri útoku podľa oblastnej správy zahynul 15-ročný chlapec.