Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko: Pri útoku na obec pri hraniciach Ukrajiny zomrel jeden človek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa predbežných informácií sa obeťou útoku stal vodič nákladného auta, ktorý v čase incidentu doručoval tovar do miestneho liehovaru.

Moskva 19. mája (TASR) - Jedna osoba zahynula a ďalšie utrpeli zranenia pri útoku na obec na juhozápade Rusku pri hraniciach s Ukrajinou, oznámil vo štvrtok gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Ďalší útok na (obec) Ťotkino, ku ktorému došlo na svitaní, sa nanešťastie skončil tragédiou. V súčasnosti vieme o najmenej jednej obeti," uviedol Starovojt, ktorý zároveň naznačil, že útok bol vykonaný z územia Ukrajiny.

Zároveň dodal, že podľa predbežných informácií sa obeťou útoku stal vodič nákladného auta, ktorý v čase incidentu doručoval tovar do miestneho liehovaru. Podnik bol podľa Starovojta zasiahnutý niekoľkokrát.

Podľa gubernátora utrpelo pri útoku zranenia niekoľko ľudí, pričom v súčasnosti prebehajú práce zamerané na uhasenie požiarov v obci, ktorá má asi 4000 obyvateľov.

"Niekoľko domov bolo zničených. Máme tiež správy o nevybuchnutých granátoch," uviedol Starovojt.

Gubernátor Kurskej oblasti zároveň na sociálnej sieti Telegram, kde informoval o útoku, zverejnil aj niekoľko fotografií, ktoré zachytávajú obhorené budovy, rozbité okná a jamy na miestach, kde údajne dopadla munícia.

Úrady ruských administratívnych oblastí ležiacich pri hraniciach s Ukrajinou opakovane obviňujú ukrajinskú armádu z vykonávania útokov na ich území.