Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Rusko priznalo, že Ukrajinci prekročili Dneper, kde ich má čakať smrť

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Ruskom dosadený gubernátor Chersonskej oblasti Vladimir Saľdo vo vyhlásení priznal, že ukrajinským silám sa podarilo prekročiť Dneper, ktorý Rusko vnímalo ako zložitú prekážku na prekonanie.

Moskva 15. novembra (TASR) - Rusko v stredu prvýkrát priznalo, že sa Ukrajincom podarilo dostať na východný breh rieky Dneper. Upozornilo však, že Ukrajincov na východnom brehu Dnepra čaká smrť a "pekelné" ostreľovanie. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak v utorok oznámil, že ukrajinským vojakom sa podarilo vytvoriť si predmostie na východnom brehu rieky Dneper, ktorý okupujú ruské sily. Ukrajinci podľa neho prekročili rieku v Chersonskej oblasti napriek všetkým prekážkam, pričom ukrajinská protiofenzíva zameraná na opätovné dobývanie územia sa "rozvíja".

Ruskom dosadený gubernátor Chersonskej oblasti Vladimir Saľdo vo vyhlásení priznal, že ukrajinským silám sa podarilo prekročiť Dneper, ktorý Rusko vnímalo ako zložitú prekážku na prekonanie. S odvolaním sa informácie z prvej ruky priamo od ruského vojenského zoskupenia Dnepr však Saľdo uviedol, že ruské sily zablokovali Ukrajincov, ktorí teraz čelia "ohnivému peklu" a zomrú.

"Naše dodatočné sily sa zhromaždili. Nepriateľ je uväznený v (obci) Krynky a je vystavený pekelnému ohňu: bomby, rakety, plameňometové systémy, delostrelecké granáty a drony," uviedol Saľdo. Vyhlásil tiež, že každy ukrajinský vojak prežije na východnom brehu Dnepra v priemere najviac dva dni.