Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Putin sa na výročnej tlačovej konferencii zúčastní cez videospojenie

Na archívnej snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AFP

Novinári sa môžu na konferencii zúčastniť z vopred určených miest v Moskve a ôsmich ďalších miest v Rusku.

Moskva 27. novembra (TASR) – Výročná tlačová konferencia ruského prezidenta Vladimira Putina sa tento rok uskutoční 17. decembra, bude však mať podobu videokonferencie. V piatkovom vyhlásení to uviedol Kremeľ, informuje agentúra DPA.

Putin bude na otázky médií odpovedať na diaľku z dôvodu komplikovanej epidemiologickej situácie, píše Kremeľ, pričom pandémiu koronavírusu priamo nespomína, podotklo DPA.

Putinova každoročná tlačová konferencia trvá niekoľko hodín a je prístupná pre domácich aj zahraničných novinárov, avšak prevažujú na nej vnútroštátne témy, ako napríklad hospodárska situácia v krajine a verejné zdravotníctvo.

Novinári sa môžu na konferencii zúčastniť z vopred určených miest v Moskve a ôsmich ďalších miest v Rusku. Počet novinárov bude obmedzený v súlade s nariadeniami zdravotníkov. Samotný Putin sa pripojí zo svojej rezidencie Novo-Ogariovo v Moskovskej oblasti.

Rusko zaznamenalo za štvrtok rekordný počet 27 543 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Je to o 2057 prípadov viac deň predtým. Celkovo sa v Rusku novým koronavírusom nakazilo už viac ako 2,2 milióna ľudí. Počet úmrtí sa zvýšil o 496 úmrtí 38.558.