Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Putin navštívil nemocnicu pre pacientov s koronavírusom

Ruský prezident Vladimir Putin (uprostred) s ochranným oblekom vstupuje do haly počas návštevy nemocnice pre pacientov s koronavírusom v moskovskej časti Kommunarka v Moskve 24. marca 2020. Foto: TASR/AP

Rusko zaznamenalo 495 prípadov infekcie koronavírusom a nehlásilo žiadne úmrtia, čo je v protiklade s rýchlym šírením koronavírusu v Európe.

Moskva 24. marca (TASR) – Ruský prezident Vladimir Putin dnes navštívil moskovskú nemocnicu pre pacientov nakazených novým koronavírusom, pričom mal oblečený ochranný odev. Informovala o tom agentúra AP.

Po stretnutí s hlavným lekárom nemocnice si Putin obliekol žltý ochranný odev, nasadil ochrannú masku a vošiel do nemocničnej časti, kde liečia pacientov s touto nákazou.

Rusko zaznamenalo 495 prípadov infekcie koronavírusom a nehlásilo žiadne úmrtia, čo je v protiklade s rýchlym šírením koronavírusu v Európe. Niektorí odborníci tvrdia, že nízke počty možno pripísať pomerne pomalému tempu testovania obyvateľstva. Donedávna analyzovalo testy z celého Ruska len jedno laboratórium v meste Novosibirsk a úrady preto otvárajú nové laboratóriá a zvyšujú tým počet vykonaných testov na koronavírus.

Starosta ruskej metropoly Moskva Sergej Sobianin Putinovi oznámil, že počet vykonaných testov na koronavírus v hlavnom meste sa v priebehu tohto týždňa zvýši z približne 3000 na 13 000 denne. Sobianin upozornil, že situácia sa môže rýchlo zhoršiť.