Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Rusko: Raketový útok na Ukrajinu bol odvetou za Brianskú oblasť

Hasič hasí požiar domu, ktorý bol zničený ruským ostreľovaním v ukrajinskom meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v stredu 8. marca 2023. Foto: TASR/AP

Rusko minulý týždeň uviedlo, že skupina ukrajinských diverzantov prekročila hranice Brianskej oblasti na juhu Ruska a spustila paľbu na civilistov.

Moskva 9. marca (TASR) - Najnovší masívny raketový útok na Ukrajinu bol odvetou za nedávny incident v ruskej Brianskej oblasti pri ukrajinských hraniciach, z ktorého Moskva vinní Kyjev. Oznámilo to vo štvrtok ruské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"V reakcii na teroristické činy z 2. marca zorganizované kyjevským režimom v Brianskej oblasti, podnikli ruské ozbrojené sily masívny odvetný útok," uviedlo vo vyhlásení ruské ministerstvo obrany.

Rusko minulý týždeň uviedlo, že skupina ukrajinských diverzantov prekročila hranice Brianskej oblasti na juhu Ruska a spustila paľbu na civilistov. Podľa gubernátora Brianskej oblasti Alexandra Bogomaza zahynula pri útoku jedna osoba.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že išlo o "teroristický čin" spáchaný "neonacistami", ktorí prenikli do ruského pohraničia.

Poradca kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak tvrdenia Moskvy o ukrajinskej diverznej skupine v Rusku poprel a označil ich za "úmyselnú provokáciu".