Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Ruské ranné útoky na Ukrajinu zabili najmenej troch ľudí

Na fotografii, ktorú poskytla ukrajinská pohotovostná služba, hasiči skúmajú miesto ruského raketového útoku, ktorý zasiahol bytový dom na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Dvaja ľudia prišli o život v západnej Chmeľnyckej a východnejšej Dnepropetrovskej oblasti, uviedol zástupca vedúceho ukrajinskej prezidentskej kancelárie Olexij Kuleba.

Kyjev 8. januára (TASR) - Najmenej traja ľudia zahynuli a desiatky ďalších utrpeli zranenia v pondelok ráno pri novej vlne ruských raketových útokov na území celej Ukrajiny, informovali oblastní predstavitelia. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Dvaja ľudia prišli o život v západnej Chmeľnyckej a východnejšej Dnepropetrovskej oblasti, uviedol zástupca vedúceho ukrajinskej prezidentskej kancelárie Olexij Kuleba. Ďalšieho zabitého hlásili v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny.

Ruské vzdušné sily v pondelok ráno opäť bombardovali Ukrajinu raketami, informovali už predtým agentúry DPA a Reuters.

Rusko spustilo rozsiahly raketový útok po celej Ukrajine na začiatku raňajšej špičky a zasiahlo obytné aj priemyselné budovy v mestách. Letecký poplach bol vyhlásený po celej Ukrajine približne od 06.00 miestneho času (05.00 h SEČ). Podľa ukrajinských vzdušných síl prišlo niekoľko vĺn útokov.