Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Rusko si predvolalo britského veľvyslanca

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Rezort diplomacie dôvod predvolania neuviedol. Podľa denníka The Guardian sa však špekuluje o tom, že súvisí s minulotýždňovými vyjadreniami britského ministra zahraničných vecí Davida Camerona.

Moskva 6. mája (TASR) - Ruské ministerstvo zahraničných vecí si v pondelok predvolalo britského veľvyslanca v Moskve Nigela Caseyho. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters odvolávajúcej sa na ruské médiá.

Rezort diplomacie dôvod predvolania neuviedol. Podľa denníka The Guardian sa však v médiách špekuluje o tom, že súvisí s minulotýždňovými vyjadreniami britského ministra zahraničných vecí Davida Camerona. Šéf britskej diplomacie totiž minulý štvrtok povedal, že Londýn nemá problém s tým, aby Ukrajina použila zbrane dodané Britániou na zasiahnutie cieľov na ruskom území.

Rusko následne v pondelok oznámilo, že začalo s prípravami na vojenské cvičenie, ktoré bude zahŕňať nácvik použitia taktických jadrových zbraní. Potrebu manévrov, ktoré sa majú uskutočniť v blízkej budúcnosti, pritom Moskva odôvodnila práve "provokatívnymi vyhláseniami a vyhrážkami niektorých západných predstaviteľov voči Ruskej federácii".