Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Lejaky v Rusku poškodili cestný násyp pri štadióne Volgograd Arena

Na snímke blízko futbalového štadióna vo Volgograde sa zosunula pôda 15. júla 2018. Silný dážď spôsobil zosuv časti piesočnatého nábrežia, ktoré oddeľuje arénu od rieky Volgy. Úrady nehlásili žiadnych zranených. Foto: TASR/AP

Cesta, ktorá po násype viedla, je nepoužiteľná.

Moskva 16. júla (TASR) - V tesnej blízkosti štadióna Volgograd Arena, kde sa hrali zápasy futbalových majstrovstiev sveta, došlo v nedeľu po silnom daždi k zosuvu pôdy. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa spravodajského servera Bloknot Voľžskij zasiahli túto oblasť Ruska počas víkendu intenzívne zrážky a v ich dôsledku zmylo cestný násyp, ktorý oddeľoval štadión od rieky Volga. Podľa miestneho denníka zatiaľ nie je jasné, či bol poškodený aj športový komplex.

Cesta, ktorá po násype viedla, je nepoužiteľná. "Nie je možné jazdiť po nej," uviedli očití svedkovia, podľa ktorých je cesta úplne zaplavená vodou. "Také niečo nikto nečakal," dodali.

Radnica si od novej cesty, nazývanej aj nulový obchvat, sľubovala okrem iného aj to, že pomôže zlepšiť dopravnú situáciu v meste.

Kvôli silným lejakom v meste Volgograd vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Výstavba štadióna Volgograd Arena pre potreby futbalových majstrovstiev stála približne 16,5 miliardy rubľov. Štadión s kapacitou 45.000 miest bol jedným z 12-tich, kde sa hrali zápasy futbalových majstrovstiev.