Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Rusko sľubuje reakciu, ak Británia pošle na Ukrajinu lietadlá

Ruský prezident Vladimir Putin gestikuluje pri prejave počas stretnutia so šéfmi bezpečnostných rád viacerých krajín o afganskom probléme v Kremli v Moskve, Rusko, v stredu 8. februára 2023. Foto: TASR/AP

Moskva zároveň varovala pred ďalšou eskaláciou vojny na Ukrajine, ktorú rozpútala vlani vo februári, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Moskva 8. februára (TASR) - Rusko v stredu uviedlo, že bude reagovať v prípade, že Británia pošle na Ukrajinu stíhačky. Moskva zároveň varovala pred ďalšou eskaláciou vojny na Ukrajine, ktorú rozpútala vlani vo februári, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"Rusko nájde odpoveď na akékoľvek nepriateľské kroky podniknuté britskou stranou," uviedlo ruské veľvyslanectvo v Londýne vo vyhlásení, z ktorého citovali ruské tlačové agentúry.

Londýn podľa ruskej ambasády ponesie zodpovednosť za "krvavú žatvu ďalšieho kola eskalácie, ako aj za vojenské a politické dôsledky z neho plynúce pre európsky kontinent a celý svet".

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu navštívil Londýn, kde vyzval spojencov, aby jeho vojnou zmietanej krajine poslali bojové stíhačky, pripomína AFP.

Britský premiér Rishi Sunak v tejto súvislosti povedal, že v súvislosti s vojenskou pomocou pre Ukrajinu "nie je nič zmietnuté zo stola". Stíhačky pre Ukrajinu sú "súčasťou rozhovoru", uviedol Sunak počas spoločnej tlačovej konferencie so Zelenským.