Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko: Stav dvoch z detí zranených pri streľbe v Kazani je kritický

Na videosnímke sanitky a policajné autá stoja pred školou po streľbe 11. mája 2021 v Kazani. Počet obetí streľby v jednej zo stredných škôl v meste Kazaň v stredoruskej Tatárskej republike sa zvýšil na 11. Medzi obeťami sú deti i učitelia. Zranených pri streľbe bolo 32 ľudí, ktorých prevážajú do miestnych nemocníc. Foto: FOTO TASR/AP

Medzi obeťami je sedem žiakov ôsmeho ročníka školy; štyria chlapci a tri dievčatá.

Moskva 11. mája (TASR) - Deväť obetí na životoch si vyžiadala utorňajšia streľba v škole v meste Kazaň v stredoruskej Tatárskej republike a stav dvoch hospitalizovaných detí je kritický, informovala agentúra TASS. Agentúra predtým mylne uvádzala, že o život prišlo 11 osôb.

Útočník identifikovaný ako 19-ročný Iľnaz Gaľaviev spustil streľbu v škole č. 175 približne o 9.30 h miestneho času. Polícia útočníka zadržala - podľa informácií TASS konal sám.

Medzi obeťami je sedem žiakov ôsmeho ročníka školy; štyria chlapci a tri dievčatá, spresnil TASS s odvolaním sa na vyjadrenia prezidenta Tatárskej republiky Rustama Minnichanova. O život prišiel aj jeden učiteľ a žena.

Zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. "Osem pacientov je v detskej nemocnici. Šiesti z nich sú vo vážnom stave, zatiaľ čo stav dvoch z nich je kritický," uviedol pre TASS ruský minister zdravotníctva Michail Muraško. Podľa neho strelné poranenia utrpelo osem detí. Ostatným deťom zranenia spôsobili úlomky skla, alebo sa zranili pri evakuácii.