Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Rusko: Transporty USA a NATO so zbraňami sú naším legitímnym cieľom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Akékoľvek pokusy Západu spôsobiť vážne škody ruskej armáde alebo jej spojencom separatistom na Ukrajine budú tvrdo potlačené, dodal Riabkov.

Moskva 13. apríla (TASR) - Rusko bude pokladať vozidlá USA a NATO prevážajúce zbrane cez ukrajinské územie za legitímne vojenské ciele, povedal v stredu v rozhovore pre ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.

Akékoľvek pokusy Západu spôsobiť vážne škody ruskej armáde alebo jej spojencom separatistom na Ukrajine budú "tvrdo potlačené", dodal Riabkov.

"Varujeme, že transporty USA a NATO prevážajúce zbrane cez ukrajinské územie budú nami pokladané za legitímne vojenské ciele," citovala TASS Riabkovove slová.

"Dávame Američanom a ďalším západniarom na vedomie, že pokusy spomaliť našu špeciálnu operáciu a spôsobiť maximálne škody ruským kontingentom aj útvarom z DĽR a LĽR (samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky) budú tvrdo potlačené," uviedol Riabkov.