Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že na Ukrajine zničilo stanice so západnými zbraňami

Nákladné autá horia počas požiaru ropného skladu po ostreľovaní mesta Makijivka, ktoré sa nachádza na území kontrolovanom separatistickou Doneckou ľudovou republikou (DĽR) na východe Ukrajiny v stredu 4. mája 2022. Foto: TASR/AP

Rezort obrany v Moskve ďalej uviedol, že zasiahol 40 ukrajinských vojenských cieľov vrátane štyroch skladov s muníciou a delostreleckými zbraňami.

Moskva 4. mája (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v stredu oznámilo, že na východe Ukrajiny ruské jednotky znefunkčnili šesť železničných staníc, ktoré sa využívali na zásobovanie ukrajinských jednotiek zbraňami západnej výroby. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Ruský rezort obrany uviedol, že znefunkčnil železničné stanice bombardovaním ich energetických zdrojov pomocou vysoko presných leteckých a námorných zbraní. Nespresnil však, ktorými Západom vyrobenými zbraňami boli ukrajinské jednotky zásobované na týchto trasách.

Agentúra Reuters uvádza, že vyhlásenie ministerstva nebola schopná bezprostredne overiť a Kyjev naň doposiaľ nereagoval.

Rezort obrany v Moskve ďalej uviedol, že zasiahol 40 ukrajinských vojenských cieľov vrátane štyroch skladov s muníciou a delostreleckými zbraňami.

Rusko ešte 24. februára poslalo na Ukrajinu desaťtisíce svojich vojakov vo vojenskej invázii, ktorú Moskva nazýva "špeciálnou vojenskou operáciou" s cieľom demilitarizovať krajinu a vykoreniť tam "nebezpečných nacionalistov", píše Reuters.

Narazilo však na tvrdý odpor krajinských jednotiek a Západ na Rusko vzápätí uvalil tvrdé sankcie v rámci úsilia prinútiť ho stiahnuť sa z Ukrajiny.