Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že pri útoku Kyjeva zahynula tehotná žena

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ukrajina spustila v noci na sobotu vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva, informoval zdroj z ukrajinského obranného sektora tlačovú agentúru AFP.

Moskva 20. marca (TASR) - Pri ukrajinskom sobotnom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov. TASR informuje na základe agentúry AFP.

Ukrajina spustila v noci na sobotu vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva, informoval zdroj z ukrajinského obranného sektora tlačovú agentúru AFP. Medzi zasiahnutými regiónmi bola aj Belgorodská oblasť. Gladkov skoro ráno informoval o dvoch ďalších obetiach útokov v tejto oblasti.

Kyjev v posledných týždňoch vystupňoval svoje útoky na Rusko, pričom sa zameriava najmä na lokality s energetickou infraštruktúrou. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorého krajina sa v boji proti ruskej ofenzíve spolieha na vojenskú podporu Západu, nalieha na spojencov, aby urýchlili dodávky zbraní jeho armáde.

Kongres USA má hlasovať o balíku pomoci pre Ukrajinu v sobotu. Zelenskyj to označil za "životne dôležité rozhodnutie".