Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že v Ľvovskej oblasti zničilo sklad zbraní zo Západu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maksym Kozyckyj potvrdil, že Ľvovská oblasť bola v utorok večer terčom útoku, pri ktorom bol zasiahnutý objekt vojenskej infraštruktúry neďaleko Radechiva.

Moskva/Ľvov 3. augusta (TASR) - Rusko v stredu oznámilo, že v Ľvovskej oblasti na západe Ukrajiny zničilo sklad so zbraňami dodanými zo zahraničia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Vysoko presné rakety dlhého doletu odpálené zo vzduchu zničili v blízkosti mesta Radechiv v Ľvovskej oblasti sklad zbraní a munície zahraničnej výroby dodaných kyjevskému režimu z Poľska," uviedlo podľa AFP ruské ministerstvo obrany na svojom pravidelnom dennom brífingu.

Radechiv leží približne 75 kilometrov severovýchodne Ľvova. Ruské ministerstvo nešpecifikovalo, aké druhy zbraní boli pri útoku zničené.

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maksym Kozyckyj podľa denníka Guardian v stredu ráno prostredníctvom aplikácie Telegram potvrdil, že Ľvovská oblasť bola v utorok večer terčom útoku, pri ktorom bol zasiahnutý objekt vojenskej infraštruktúry neďaleko Radechiva. K zraneniu osôb nedošlo.

Agentúra AFP pripomenula, že po tom, čo sa ruské jednotky vzdali úsilia o dobytie ukrajinského hlavného mesta Kyjev, zamerali sa na ovládnutie regiónu Donbas ležiaceho na východe. Raketové útoky na západe Ukrajiny sú odvtedy zriedkavé, poznamenáva AFP.