Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že v pohraničnej oblasti zostrelilo dva ukrajinské drony

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

K zostreleniu bezpilotných strojov došlo podľa kurského gubernátora v Ryľskom okrese pri hraniciach s Ukrajinou.

Moskva 25. apríla (TASR) - Ruská armáda údajne zostrelila v noci na pondelok dva ukrajinské drony, ktoré prenikli na územie západoruskej Kurskej oblasti ležiacej pri hraniciach s Ukrajinou. Uviedol to gubernátor Kurskej oblasti, ktorého citovala agentúra AFP.

"Dnes o 04:15 h zostrelili príslušníci ruskej protivzdušnej obrany dva ukrajinské drony," napísal na sociálnej sieti Telegram kurský gubernátor Roman Starovojt.

K zostreleniu bezpilotných strojov došlo podľa neho v Ryľskom okrese pri hraniciach s Ukrajinou. "Nedošlo k obetiam, zraneniam ani k materiálnym škodám. Situácia je plne pod kontrolou," uviedol gubernátor podľa agentúry AFP.

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie predtým v pondelok skoro ráno informovalo o požiari veľkého skladu paliva v ruskom meste Briansk, ktoré leží približne 100 kilometrov na sever od ukrajinských hraníc, s zhruba 200 kilometrov severne od Ryľska.

Podľa AFP zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by medzi oboma udalosťami existovala nejaká spojitosť.

Rusko obvinilo začiatkom apríla Ukrajinu z toho, že zaútočila bojovými vrtuľníkmi na palivové zásobníky v ruskom meste Belgorod, ktoré sa tiež nachádza neďaleko ukrajinských hraníc.