Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že zničilo továreň na výrobu lietadlových motorov

Ilusračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci série intenzívnych útokov na ukrajinské ciele, ku ktorým došlo v noci na stredu, ruské rakety zasiahli aj železničnú stanicu v meste Pokrovsk v Dnepropetrovskej oblasti.

Moskva 25. mája (TASR) - Ruské rakety údajne zasiahli ukrajinskú továreň na výrobu motorov a niekoľko železničných staníc. Informoval o tom v stredu hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

"Vysokopresné rakety odpálené zo súše aj z mora zničili výrobné haly továrne Motor Sič, v ktorej sa vyrábajú lietadlové motory pre ukrajinské ozbrojené sily, vrátane motorov pre bezpilotné drony," uviedol Konašenkov v 91. deň ruskej vojenskej agresie voči Ukrajine.

Jeho slová nebolo možné nezávisle overiť.

V rámci série intenzívnych útokov na ukrajinské ciele, ku ktorým došlo v noci na stredu, ruské rakety zasiahli aj železničnú stanicu v meste Pokrovsk v Dnepropetrovskej oblasti. Cieľom útoku na civilnú železničnú stanicu bol transport záložníkov ukrajinskej armády, ktorý smeroval do Donbasu, tvrdil hovorca rezortu obrany v Moskve.