Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že zničilo veľkú dodávku západných zbraní pre Ukrajinu

Ilusračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruský rezort uviedol, že strely dlhého doletu Kalibr odpálené z mora zničili "veľkú zásielku zbraní a vojenského vybavenia" dodanú Spojenými štátmi a európskymi krajinami.

Moskva 21. mája (TASR) – Rusko tvrdí, že jeho ozbrojené sily zničili pri raketovom útoku na severozápade Ukrajiny veľkú dodávku zbraní poskytnutých Západom. Oznámilo to v sobotu ruské ministerstvo obrany, informovali agentúra AFP a televízia BBC.

Ruský rezort uviedol, že strely dlhého doletu Kalibr odpálené z mora zničili "veľkú zásielku zbraní a vojenského vybavenia" dodanú Spojenými štátmi a európskymi krajinami neďaleko železničnej stanice v meste Malyn v Žytomyrskej oblasti, ležiacej východne od Kyjeva.

Podľa ministerstva boli tieto zbrane určené pre ukrajinské sily v regióne Donbas na východe krajiny, ktorého časť od roku 2014 ovládajú proruskí separatisti a ktorý je v súčasnosti miestom ťažkých bojov.

Ruské sily podľa najnovšej situačnej správy tiež útočili na výcvikovú základňu ukrajinských špeciálnych jednotiek, ako aj sklady paliva neďaleko juhoukrajinského prístavného mesta Odesa, informuje BBC s pripomenutím, že tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť.