Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Zahraničie

Rusko tvrdí, že zostrelilo dron nad mestom Kursk

Časť dronu leží na zemi po zostrelení v centre Kyjeva na Ukrajine vo štvrtok 4. mája 2023. Foto: TASR/AP

Gubernátor na platforme Telegram dodal, že ruské protilietadlové systémy museli byť nad Kurskou oblasťou aktivované dvakrát, nezmienil sa však o žiadnych škodách či zranených.

Moskva 23. júna (TASR) - Ruská protilietadlová obrana údajne zostrelila dron nad západoruským mestom Kursk ležiacim neďaleko hraníc s Ukrajinou. Došlo k tomu vo štvrtok neskoro večer, uviedol v piatok gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt. TASR o to informuje na základe správy stanice Sky News.

Gubernátor na platforme Telegram dodal, že ruské protilietadlové systémy museli byť nad Kurskou oblasťou aktivované dvakrát, nezmienil sa však o žiadnych škodách či zranených. Súčasne varoval miestnych obyvateľov, aby boli opatrní, ak by natrafili na trosky zostreleného dronu či rakiet protivzdušnej obrany.

Správu o prelete dronu nad Kurskom nie je možné nezávisle overiť, ide však zrejme o posledný zo série útokov na pohraničné oblasti Ruska vykonaných z územia Ukrajiny. Rusko v ostatnom čase zažilo aj niekoľko ozbrojených vpádov na svoje územie, ku ktorým sa prihlásili ruskí dobrovoľníci bojujúci proti Kremľu. Samotný Kyjev sa k takýmto útokom či vpádom obvykle nevyjadruje.