Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Rusko údajne zmarilo ukrajinský raketový útok nad Kalužskou oblasťou

Ukrajinskí vojaci nabíjajú raketový systém 20. augusta 2023. Foto: TASR/AP

Kalužská oblasť hraničí s Moskovskou oblasťou, ktorá je v poslednom období takmer na dennej báze terčom dronových útokov, tvrdia ruské úrady.

Moskva 25. augusta (TASR) - Ruská protivzdušná obrana zmarila ukrajinský raketový útok v Kalužskej oblasti juhozápadne od Moskvy a útoky dronom na nelegálne anektovaný Krymský polostrov, uviedlo v piatok skoro ráno ruské ministerstvo obrany. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Pokus Kyjeva zaútočiť "raketou na civilné ciele na území Ruskej federácie... bol zmarený," napísal ruský rezort obrany na platforme Telegram s tým, že nad územím Krymu bolo krem toho zneškodnených 42 dronov.

Strela bola podľa vyhlásenia ministerstva objavená a zničená systémami protivzdušnej obrany na území Kalužskej oblasti. Ministerstvo podrobnosti o spomínaných "civilných cieľoch" nezverejnilo.

Kalužská oblasť hraničí s Moskovskou oblasťou, ktorá je v poslednom období takmer na dennej báze terčom dronových útokov, tvrdia ruské úrady.

Ruská štátna tlačová agentúra TASS podľa AFP v piatok uviedla, že uzatvorený bol aj vzdušný priestor nach moskovskými letiskami Vnukovo a Domodedovo. Agentúra sa pritom odvolala na tamojšie letecké úrady, o príčine však bezprostredne neinformovala.