Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Ukrajina údajne útočila dronmi na Kurskú a Belgorodskú oblasť

Na archívnej snímke nákladné auto ukrajinskej armády. Foto: TASR/AP

Kursk leží približne 90 kilometrov od hraníc s Ukrajinou.

Moskva 25. septembra (TASR) - Pri ukrajinskom dronovom útoku na mesto Kursk na juhu Ruska bolo poškodených niekoľko domov a administratívna budova. Dva ukrajinské drony boli zničené aj nad susednou Belgorodskou oblasťou, oznámili miestni gubernátori. TASR o tom informuje podľa pondelkovej správy agentúry Reuters.

Podľa predbežných informácií si útoky nevyžiadali nijaké obete, uviedli gubernátori v osobitných vyhláseniach na sociálnej sieti Telegram.

"V centre Kurska je v dôsledku útoku ukrajinských dronov poškodených niekoľko domov a strecha administratívnej budovy, sú vybité aj okná na bytovom dome... Ešte jeden dron spadol v Kurskom okrese," uviedol gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt.

Reuters upozorňuje, že tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť.

Kursk leží približne 90 kilometrov od hraníc s Ukrajinou.

Ukrajina v posledných mesiacoch často útočí na ruské mestá. V auguste údajný ukrajinský dron poškodil v Kursku aj železničnú stanicu pri útoku, ktorý si vyžiadal aj päť ranených a spôsobil veľké škody.

Ukrajina sa len zriedkavo hlási k útokom, ku ktorým prichádza na ruskom území alebo na ukrajinskom území okupovanom Ruskom. Kyjev však v posledných mesiacoch uvádza, že ničenie ruskej vojenskej infraštruktúry pomáha postupujúcej ukrajinskej protiofenzíve.