Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Moskve bola dokončená čiastočná mobilizácia, oznámil starosta

Odvedenci sa pripravujú na vojenský výcvik v Krasnodarskej oblasti na juhu Ruska v utorok 4. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Sobjanin napísal, že náborové centrá ruskej armády v Moskve sa uzavrú v pondelok 17. októbra o 14.00 h miestneho času (13.00 h SELČ).

Moskva 17. októbra (TASR) - V ruskej metropole bola dokončená čiastočná mobilizácia ruských záložníkov. Starosta Moskvy Sergej Sobjanin to v pondelok uviedol na svojom súkromnom blogu, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

Sobjanin napísal, že náborové centrá ruskej armády v Moskve sa uzavrú v pondelok 17. októbra o 14.00 h miestneho času (13.00 h SELČ). Dodal, že úlohy čiastočnej mobilizácie v Moskve boli "splnené v plnom rozsahu".

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil 21. septembra čiastočnú mobilizáciu, na základe ktorej má byť mobilizovaných 300.000 záložníkov ruských ozbrojených síl. Šéf Kremľa v piatok oznámil, že čiastočná mobilizácia bude dokončená v priebehu dvoch týždňov. Jej doterajší priebeh vyvolal paniku a masový odchod mužov z krajiny.

Putin nedávno verejne pripustil, že mobilizácia v Rusku neprebieha hladko. Povolávacie rozkazy mali úrady podľa vyjadrení mnohých Rusov posielať aj nespôsobilým mužom, napísala agentúra Reuters.