Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Rusko v noci útočilo raketami a dronmi na viaceré časti Ukrajiny

Centrum mesta je zasypané troskami po ruskom raketovom útoku v Charkove. Foto: TASR/AP

Ukrajinské vzdušný sily hlásili zneškodnenie 12 rakiet a všetkých 31 dronov v južnej, strednej, západnej a severnej časti Ukrajiny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 26. mája (TASR) - Ruská armáda v noci na nedeľu podnikla raketový a dronový útok na Ukrajinu, uviedla ukrajinská armáda. Výbuchy bolo počuť neďaleko Kyjeva a v Chmeľnyckej oblasti, ruské sily útočili aj na Ľvov na západe Ukrajiny, uviedli miestni predstavitelia a médiá. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Ukrajinské vzdušný sily hlásili zneškodnenie 12 rakiet a všetkých 31 dronov v južnej, strednej, západnej a severnej časti Ukrajiny. Ruská armáda podľa nich útočila na ukrajinské územie aj hypersonickými strelami Kinžal, píše agentúra Reuters.

Ruský úder zasiahol v noci obytnú budovu vo Vinnyckej oblasti, uviedol tamojší gubernátor Serhij Borzov. Pri útoku utrpeli zranenia traja ľudia, dodal v príspevku na platforme Telegram.

Nočnému útoku predchádzal štart ruských strategických bombardérov Tu-95, ktoré odpaľujú riadené strely. Neskôr vzlietli aj stíhačky MiG-31 s raketami Kinžal, píše DPA.