Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Výbuch plynu v Rusku zničil časť bytového domu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z trosiek pri meste Jelec južne od Moskvy vytiahli tri telá.

Moskva 11. septembra (TASR) - Pri výbuchu plynu v bytovom dome v Rusku zomrelo viacero ľudí vrátane jedného dieťaťa. Z trosiek pri meste Jelec južne od Moskvy vytiahli tri telá, uviedli ruské médiá s odvolaním sa na vyšetrovateľov. Informovala o tom agentúra DPA.

Medzi mŕtvymi je podľa správ dievča vo veku 11 rokov. Zranenia pri tragédií z noci na sobotu utrpelo šesť ľudí. Záchranári aj počas dňa pokračovať v pátraní po možných ďalších obetiach.

K výbuchu došlo v obci Solidarnosť v Jeleckom okrese Lipeckej oblasti v strednom Rusku, uviedla agentúra TASS. Fotografie a videá na sociálnych sieťach ukazujú, že po explózii sa úplne zrútila časť viacpodlažnej budovy. V tom čase sa malo v dome nachádzať 25 ľudí. Príčinu nehody vyšetrujú.

V Rusku dochádza najmä na jeseň opakovane k výbuchom plynu. Mnohí ľudia si totiž v čase, keď sa ešte nezačala vykurovacia sezóna, no už je chladno, udržiavajú teplo v byte pomocou plynového sporáka, približuje DPA. Len tento týždeň v stredu pri výbuchu plynu v deväťpodlažnom bytovom dome v meste Noginsk pri Moskve zomrelo sedem obyvateľov.