Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Počet zranených pri výbuchu v továrni neďaleko Moskvy vzrástol na 45

Dym stúpa po výbuchu v opticko-mechanickej továrni v ruskom meste Sergijev Posad, ležiacom asi 50 kilometrov severovýchodne od Moskvy v stredu 9. augusta 2023. Foto: TASR/AP

V dôsledku výbuchu boli poškodené aj priľahlé budovy, ktoré úrady evakuovali.

Moskva 9. augusta (TASR) - Na najmenej 45 stúpol počet ľudí, ktorí utrpeli zranenia pri výbuchu v továrni v ruskom meste Sergijev Posad. TASR o tom informuje podľa správ agentúr DPA a Reuters.

V dôsledku požiaru hospitalizovali 23 ľudí, z toho šiesti sa nachádzajú na jednotke intenzívnej starostlivosti, uviedol starosta Sergijev Posadu. Záchranári stále pátrajú v troskách po uviaznutých ľuďoch.

K výbuchu zrejme prišlo v sklade továrne, v ktorom sa nachádzala pyrotechnika. Podľa ruského spravodajského portálu mash.ru si sklad prenajímala pyrotechnická firma. Podľa predbežných zistení bolo príčinou incidentu nedodržanie bezpečnostných opatrení.

V dôsledku výbuchu boli poškodené aj priľahlé budovy, ktoré úrady evakuovali.

V závode v meste Sergijev Posad, ležiacom asi 50 kilometrov severovýchodne od Moskvy, sa vyrába optické vybavenie okrem iného aj pre ruské bezpečnostné zložky.

Niektorí vojenskí pozorovatelia na sociálnych sieťach špekulovali po výbuchu o tom, že továreň mohla byť cieľom dronového útoku. Ruská agentúra TASS však cituje záchranárov, podľa ktorých výbuch zrejme nespôsobil útok ukrajinských dronov, k akým v poslednom čase v Moskve a jej okolí dochádza.