Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Rusko vyhostí štyroch rakúskych diplomatov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Moskva si v utorok tiež predvolala veľvyslanca Luxemburska, ktorému pohrozila, že Rusko sa môže rozhodnúť pre odvetnú reakciu za vyhostenie ruského veľvyslanca.

Moskva/Viedeň 19. apríla (TASR) - Rusko v utorok oznámilo vyhostenie štyroch rakúskych diplomatov. Ide o odvetné opatrenie za vyhostenie troch ruských diplomatov z veľvyslanectva vo Viedni a jedného z generálneho konzulátu v Salzburgu, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters a denníka Die Presse.

Agentúra predtým informovala o vyhostení 21 belgických a 15 holandských diplomatov z Ruska. Krajinu majú opustiť v priebehu dvoch týždňov. Moskva si v utorok tiež predvolala veľvyslanca Luxemburska, ktorému pohrozila, že Rusko sa môže rozhodnúť pre odvetnú reakciu za vyhostenie ruského veľvyslanca.

Európske krajiny od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu 24. februára vyhostili už viac než 300 ruských diplomatov a zamestnancov zastupiteľských úradov. Ako pripomína Reuters, Rusko za uplynulý týždeň začalo intenzívnejšie vyhosťovať diplomatov z krajín Európskej únie.